Jelenlegi hely

A minőségi állateledel megéri az árát

A minőségi állateledel megéri az árátHa állateledeleket, tápokat keresünk, akkor rengeteg árkategória, és ezáltal minőségi szint között válogathatunk. Az árak általában szorosan függnek a minőségtől, de azért nem feltétlenül jelenti azt a drága eledel, hogy az jó minőségű is. A minőség elsősorban az összetételtől függ, és megéri megvenni a drágább eledeleket, ha azok jó minőségűek, mutatjuk, hogy miért.

A rosszabb minőségi eledelek azok, melyek kevesebb természetes összetevőt (pl. húst) tartalmaznak, és inkább a szintetikus kellékek vannak túlsúlyban. Ezeket az eledeleket nagy ívben el kell kerülni. Szerencsére a legtöbb állateledel bolt nem árusít ma már nagyon rossz minőségű termékeket.

A minőségi összetevők biztosítják azt, hogy az állatok minden szükséges tápanyagok megkapnak, amire szükségük van az adott életszakaszban. Az aktuális életszakaszhoz készített eledelek is fontosak, ugyanis más tápanyagokra van szüksége pl. egy fejlődésben levő kölyökkutyának, mint egy idősebb ebnek. Ha egy mód van rá, akkor a gabonákat tartalmazó eledeleket kerülni kell, mivel a gabonák számos egészségügyi probléma forrásai kutyáknál és macskáknál. Azért használják őket mégis a gyártók, mert olcsó alapanyagnak számítanak, és viszonylag magas az energia értékük.

Hasonló a helyzet a melléktermékekkel, melyek állati eredetűek, de az állatoknak azon része, amely kevés tápértékkel rendelkezik. Tehát nem elég azt figyelni, hogy állati eredetű legyen a fő összetevő, hanem azt is nézni kell, hogy ne melléktermék legyen.